Om Born Global

Välkommen till mitt projekt Born Global. Detta är en sida som handlar om allt och ingenting. Tanken är att skriva om ekonomi, globalisering, miljö med mera. Om sådant som intresserar mig helt enkelt. Jag själv vill förbli anonym till namnet men det hindrar ju inte att jag berättar lite kort om mig själv.

Om Mig

Jag skulle kalla mig för för en globetrotter. Jag har rest och sett världen, jag har kallat många olika länder för mitt hem. Som ung började jag som backpacker. Jag reste i Asien och Sydamerika i olika omgångar, jobbade med enkla jobb hemma i Sverige för att finansiera mina resor. Jag jobbade på resorna för att kunna fortsätta resa. Resandet gav mig perspektiv, gav mig kunskaper, gav mig förståelse. Förståelsen jag fick bestod av kunskaper om mig själv såväl som andra. Jag lärde mig om kulturella olikheter samtidigt som jag lärde mig förstå att människor i grunden är väldigt lika.

Jag kom sedan tillbaka till Sverige och utbildade mig. Sedan några år tillbaka har jag eget företag och försörjer mig på att utveckla olika digitala tjänster. Jag håller idag på med ett antal projekt på nätet, vissa är mitt levebröd, många sysslar jag bara med som en hobby. Att kunna jobba framför sin laptop har möjliggjort för mig att fortsätta leva min dröm. Min dröm är att aldrig sluta resa, aldrig sluta söka, aldrig sluta vara nyfiken.

Meningen med livet tror jag är att interagera och uppleva så mycket som möjligt innan man dör. Ett liv kan vara kort eller långt men det har egentligen ingen betydelse. Det som har betydelse är vad man gör med den korta tid man blivit tilldelad. Mitt liv blir rikare av möten, av att se hur andra lever sina liv i andra delar av världen.